Engelsiz Üniversite Birimi’miz İstişare Toplantısı Düzenledi

Üniversitemizin ‘Engelsiz Üniversite Birimi’ üniversitemize kayıtlı ve özel gereksinimi bulunan öğrencilerimizin karşılaştıkları dezavantajlı durumları ortadan kaldırmak; akademik, kültürel ve sosyal ortamlara katılımlarında fırsat eşitliğini sağlamak için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Pesen başkanlığında istişare toplantısı düzenledi. 

miz 
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından hazırlanan ve 2010 yılında yürürlüğe giren “Yükseköğretim Kurumları Engelliler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği” gereği Üniversitemizde 2018 yılında kurulan ‘Engelsiz Üniversite Birimi’ yaptığı çalışma ve yürütmüş olduğu faaliyetlerle 2019 yılında düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında “Mekânda Erişebilirlik” kategorisinde tüm üniversiteler arasında üniversitemiz 2. olarak Turuncu Bayrak ödülünü almıştı.


Üniversitemizin fuaye salonunda Dr.Öğretim Üyesi Simla Adagide ve engellilerin birim akademik danışmanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda engelli öğrencilerin eğitim-öğretim süreçleri ve süreçte alınabilecek önlemler değerlendirildi.
REMZİ BEYHAN / 3533
Arıcılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi
18.5.2022