Üniversitemizde Bölgedeki Arıcılığın Geleceği İçin Paydaş Toplantısı yapıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tekin ŞAHİN ve Prof. Dr.  Cemalettin ERDEMCİ, Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Müdür yardımcısı, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden arıcılık konusunda uzmanlar, Pervari Bal Kooperatif Başkanı, Siirt İli Arı Yetiştiricileri Birliği Üyeleri ve arıcılarla bölgedeki arıcılığın kalkınmasını desteklemek ve arıcıların karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla önemli bir paydaş toplantısı gerçekleştirdi. İlgili toplantıda Siirt’in arıcılık sektörünün mevcut durumu masaya yatırıldı.

 Toplantıya katılan arıcılar, Pervari balının ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri bulamamasının yanı sıra, pazarlama zorlukları, hastalık ve zararlılarla mücadelede yaşadıkları sorunları ve farklı orjinli balların Pervari balı adı altında satılmasının getirdiği sorunları dile getirdiler.

Rektörümüz, toplantıda yaptığı konuşmada, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması kapsamında üniversitemizin arıcılık alanında yaptığı bilimsel çalışmaların yanı sıra, bölgenin kalkınmasına da katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, arıcıların dile getirdiği sorunlara çözüm bulmak amacıyla, üniversitemiz arıcılıkta, başta Pervari olmak üzere Siirt ve çevresinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı bir proje hazırlığı içerisinde olduğunu belirtti.

Özellikle Pervari balının eşsiz değerini vurgulayan Rektörümüz, Pervari balının tanınırlığının arttırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ve yeni ürün geliştirme çalışmalarıyla sektörün daha da canlandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Rektörümüz, "Pervari balı, Siirt için büyük bir değer taşıyor. Arıcılarımızın dile getirdiği sorunları dikkate alarak, bu sorunlara çözüm getirecek projelerle sektörün yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


Dr. Öğr. Üyesi ZEKİYE ŞENGÜL (0484) 212-1111 / 2832
Arıcılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi
23.10.2023